Zapečeni šampinjoni sa sirom

-
Sastojci
- 1 kg šampinjona
- 100 g pancete
- 120 g luka
- 1 žličica Vegete
- 3 češnja češnjaka
- 1 žličica crvene slatke mljevene paprike
- 1 žlica Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravkar
- 200 ml slatkog vrhnja za kuhanje
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 100 g naribanog parmezana
- 1 žlica maslaca
Priprema
1. Šampinjone operite i narežite na listiće.
2. Pancetu narežite na kockice, kratko popecite, dodajte sitno nasjeckani luk, kratko
popirjajte, te potom dodajte Vegetu i protisnuti češnjak te još malo popirjajte.
3. Dodajte šampinjone i pirjajte oko 5 minuta, dok dio tekućine ne ispari.
4. Pospite paprikom i brašnom i promiješajte. Dolijte vrhnje i kratko prokuhajte. Umiješajte peršin i pola parmezana.
5. Pripremljene gljive izlijte u vatrostalnu posudu, pospite ostatkom parmezana i prekrijte tankim ploškama maslaca. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 15 minuta.
Posluživanje
Poslužite toplo uz pire krumpir.
Savjet
U vatrostalnu posudu kao podlogu možete staviti kuhanu palentu, a šampinjone možete pomiješati s vrganjima.
Napomena
Broj osoba: 4 osobe
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina: Srednje zahtjevno
Izvor: www.coolinarika.com
recept: 638788
Kontakt
Fridrih d.o.o.
Budenečki put 2
10361 Sesvetski Kraljevec
URED I PROIZVODNJA:
Franjčevićeva bb, Dumovec
10361 Sesvetski Kraljevec
Telefon: 01/204-61-99
Email: info at fridrih dot hr
Žrn: 2402006-1100012071 Erstebank
OIB: 02186824032
MB/MBG: 03493776