Pirjana teletina sa šampinjonima

-
Sastojci
- 600 g teletine od buta
- 300 g šampinjona
- 1 glavica luka
- 50 g maslaca
- 100 ml bijelog vina
- 1 žlica Vegte
- 1 žlica nasjeckanog peršinova lista
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 2 žličice Gussnela Dolcela
Priprema
1. Teletinu narežite na kocke, a luk sitno nasjeckajte.2. Na maslacu popecite narezano meso, dodajte luk i zajedno pirjajte pet minuta.
3. Dodajte šampinjone narezane na listiće i Vegetu, pa nastavite pirjati uz povremeno podlijevanje vodom oko 30 minuta.
4. Kada meso omekša, dodajte vino, Gussnel razmućen u malo vode i vrhnje za kuhanje.
Posluživanje:
Poslužite s popečcima od krumpira (rösti) i sve ukrasite nasjeckanim peršinom.Savjet:
Jelo možete obogatiti i suhim vrganjima koje ste prethodno namočili.
Izvor: www.coolinarika.com
Autor: coolinarika
Napomena
Vrijeme: 70 min
Težina: Srednje zahtjevno
Sastojci: za 4 osobe
Kontakt
Fridrih d.o.o.
Budenečki put 2
10361 Sesvetski Kraljevec
URED I PROIZVODNJA:
Franjčevićeva bb, Dumovec
10361 Sesvetski Kraljevec
Telefon: 01/204-61-99
Email: info at fridrih dot hr
Žrn: 2402006-1100012071 Erstebank
OIB: 02186824032
MB/MBG: 03493776