Krem juha od šampinjona i bukovača

-
Sastojci
- 250 g šampinjona
- 200 g bukovača
- 50 g maslaca
- 1 glavica luka
- malo ribanog đumbira
- 1 žlica maslinovog ulja
- 5 dcl mlijeka
- 3 dcl vode
- 1 dcl vrhnja za kuhanje
- timijan
- par kapi limunovog soka
- sol
- papar
Priprema
Na rastopljenom maslacu i maslinovom ulju
dinstamo sitno narezani luk. Kada luk porumeni dodamo mu malo svježeg naribanog
đumbira, 200 g šampinjona i 150 g bukovača koje smo prethodno narezali.
Posolimo, popaprimo i dinstamo dok gljive ne omekšaju, pa zalijemo mlijekom te
nakon 2-3 min i vodom, pustimo da se kuha još 10 min. Sve usitnimo štapnim
mikserom i pustimo da se i dalje kuha. Zatim dodamo ostatak gljiva koje smo
također prethodno narezali, vrhnje za kuhanje i pustimo da lagano prokuha. Na
kraju dodamo prstohvat timijana i juha je gotova.
Dobar tek žele Vam Bojan Končar i Fridrih doo.
Napomena
Sastojci za: 4 osobe Vrijeme pripreme: 35 min Zahtjevnost: lagano
Kontakt
Fridrih d.o.o.
Budenečki put 2
10361 Sesvetski Kraljevec
URED I PROIZVODNJA:
Franjčevićeva bb, Dumovec
10361 Sesvetski Kraljevec
Telefon: 01/204-61-99
Email: info at fridrih dot hr
Žrn: 2402006-1100012071 Erstebank
OIB: 02186824032
MB/MBG: 03493776