Kraljevski odrezak

-
Sastojci
- 8 tankih telećih odrezaka(800 g)
- 1 žličica Vegete za posipavanje
- 8 ploški pršuta(120 g)
- 8 kukuruznih klipića iz slane otopine
- 30 g maslaca
- 200 g šampinjona
- 50 ml bijelog vina
- 1 vrećica Fant umaka od gljiva
- 300 ml vode
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- Za posipavanje: 1 žlica nasjeckanog peršina
Priprema
Teleće odreske malo potucite batom za meso i pospite Vegetom. Na
svaki odrezak stavite plošku pršuta i klipić kukuruza. Odreske zamotajte u
roladice i pričvrstite čačkalicama. Na zagrijanom maslacu popecite
savitke, dodajte šampinjone i sve zajedno popirjajte. Zalijte vinom, podlijte
vodom i pirjajte na laganoj vatri dok meso ne omekša. Sadržaj vrećice Fant
uspite u mlaku vodu i kuhajte uz miješanje 5 minuta. Umakom prelijte
rolice, dodajte vrhnje i sve zajedno kratko prokuhajte.
Posluživanje: Odreske poslužite s umakom posipane
peršinom i kroketima od krumpirova tijesta.
Savjet: Od krumpirova tijesta umjesto kroketa u
obliku srca možete oblikovati i drugačije oblike ili klasične krokete.
Napomena
Vrijeme pripreme: 60 minuta, Zahtjevnost: Srednje, Sastojci za: 4 osobe, Izvor: www.coolinarika.com, Autor: zsedlanic1
Kontakt
Fridrih d.o.o.
Budenečki put 2
10361 Sesvetski Kraljevec
URED I PROIZVODNJA:
Franjčevićeva bb, Dumovec
10361 Sesvetski Kraljevec
Telefon: 01/204-61-99
Email: info at fridrih dot hr
Žrn: 2402006-1100012071 Erstebank
OIB: 02186824032
MB/MBG: 03493776