Gulaš s gljivama
-
Sastojci
- 25 dag crvenog luka
- 0.5 dl ulja
- 40 dag krumpira rezanog na kocke
- 20 dag dimljene domaće kobasice
- 40 dag raznih gljiva (šampinjoni
- bukovače)
- 1 žlica slatke crvene paprike
- 1 žlica ljute paprike (ili 1-2 feferona)
- malo ukuhane rajčice
- 1.5 žlica brašna
- 1 dl bijela vina
- 2 dl kiselog vrhnja
- sol
Priprema
Luk sitno narezati, pirjati na ulju, dok ne uvene.Dodati krumpir rezan na kocke, sitno narezanu kobasicu i gljive. Dodati vodu. Pirjati dok krumpir ne omekša, uz povremeno dodavanje vode. Zatim dodati slatku i ljutu papriku (ili feferone sitno narezane) i rajčice.
Sve pobrašniti, dodati vino i vodu da postane fina gusta smjesa. Na kraju posoliti i dodati vrhnje.
Napomena
i to je to!
Dobar tek!
Kontakt
Fridrih d.o.o.
Budenečki put 2
10361 Sesvetski Kraljevec
URED I PROIZVODNJA:
Franjčevićeva bb, Dumovec
10361 Sesvetski Kraljevec
Telefon: 01/204-61-99
Email: info at fridrih dot hr
Žrn: 2402006-1100012071 Erstebank
OIB: 02186824032
MB/MBG: 03493776